Elektriciteit buiten aanleggen

Deze klusgids bestaat uit 4 stappen

Buiten elektriciteit aanleggen. Het klinkt als een klus voor een geschoolde elektricien, maar jij kan het gelukkig gewoon zelf. Met deze stappen leg je veilig een netwerk aan in je tuin!

Stel een vraag of reageer
  • Kosten€ 15
  • Tijdsduur3 uur
  • Personen1
  • Bekeken6852
  • Favorieten0
  • MoeilijkheidMoeilijk
Delen:

Stap 1

Monteer de wandcontactdoos/dubbele schakelaar eerst op een plank, die bevestig je later in de schuur. Boor een gat in de onderkant van de wandcontactdoos en voer hier de buitenkabel of grondkabel doorheen. Verbind het stopcontact en de dubbele schakelaar en strip de draden 10 millimeter.

Waarschuwing:Zet altijd de hoofdschakelaar uit als je met elektriciteit werkt.

Stap 2

Steek de gekleurde draden in de juiste contactgaatjes. Gebruik hiervoor een punttangetje. De aardedraad hoort meestal in het midden.

Stap 3

Maak nu verbinding met de dubbele schakelaar voor de twee buitenlampen. De blauwe draad en de zwarte schakeldraad gaan naar de lampen. Sluit de blauwe draad en de aardedraad NIET aan op de schakelaar, want ze worden doorverbonden met de lasdop. Sluit de bruine draad aan in het gaatje onderin de dubbele schakelaar.

Stap 4

Voer de zwarte draad van de twee buitenkabels in vanaf de bovenkant. Verbind de blauwe kabels aan de blauwe kabels en de aardekabels aan de aardekabels. Zet de dubbele schakelaar in elkaar. Bevestig de plank in de schuur en voer de grondkabel van buitenaf, door een gat in de muur, in de contactdoos. Zet de wandcontactdoos in elkaar.

87 out of 100 based on 24

Populaire klusgidsen met handleiding