Een kabelaansluiting installeren

Deze klusgids bestaat uit 8 stappen

Een kabelaansluiting installeren voor radio, televisie, internet en telefonie. Het klinkt best ingewikkeld, maar gelukkig is dat het niet. Meestal levert de kabelmaatschappij een duidelijke handleiding. Maar wat als je er niet uitkomt? Of als het kastje een tweegats-aansluiting heeft?

Stel een vraag of reageer
  • Kosten€ 20
  • Tijdsduur1 uur
  • Personen1
  • Bekeken6092
  • Favorieten0
  • MoeilijkheidGemiddeld
Delen:

Stap 1

We gaan van de bestaande tweegats-aansluiting een ééngats-aansluiting maken. Dit kan soms met een meegeleverd plaatje. Lees hiervoor even de gebruiksaanwijzing. Is dit niet het geval, dan moeten we de aansluiting vervangen met een ééngatsdoos, waarbij we een groene kabel gebruiken. Links zie je de breedbandversterker, voor de verschillende aansluit

Tip:Markeer de draden met stickers of labels, dan kan je ze altijd uit elkaar houden.

Stap 2

Strip de ommanteling van de coax en sla de metalen ommanteling ongeveer 6 millimeter om. Steek de koperen kern in het gaatje en zet hem vast met een schroefje. Klap het metalen plaatje terug over de metalen ommanteling en schroef ook deze weer vast.

Stap 3

Bevestig de doos aan de muur.

Stap 4

Zet het afdekplaatje vasten sluit de coaxkabel aan op de televisie. Is het beeld slecht? Controleer even of je de kern van de kabel de ommanteling raakt. De ommanteling kan namelijk voor storing zorgen.

Stap 5

Rechts zie je de ééngats kabelaansluitdoos met singaalverdeler. Draai en klik de singaalverdeler op de aansluitdoos. Zet het knopje op ‘aan’ als de radio of televisie op korte afstand direct kan worden aangesloten. Druk op ‘uit’ als de aansluiting via de breedbandversterker loopt.

Stap 6

Sluit de breedbandversterker links aan op de hoofdaansluiting rechts. Stop de coax kabel met het groene ringetje in de linker ingang. De coax met de gele ring gaat naar de modem. De eigen coaxkabel gaat naar de TV /PVRecorder en naar het HD-kastje van de kabelmaatschappij. Klik de grijze draad van de telefoniedoos in de modem.

Tip:Steek de stekker in het stopcontact en kijk even of de toestellen het doen.

Stap 7

Heb je alle verbindingen gemaakt, dan is het tijd voor interactieve televisie van HD-kwaliteit. Gebruik voor elektra een stekkerblok met schakelaar en overspanningsbeveiliging.

Stap 8

Zo moet het kastje eruit zien als je klaar bent!

87 out of 100 based on 24

Populaire klusgidsen met handleiding