Remblokken en remkabels vervangen

Deze klusgids bestaat uit 5 stappen

Niks is irritanter dan niet op tijd kunnen remmen. En het is nog gevaarlijk ook. Gelukkig hoef je niet per se naar de fietsenmaker als je remkabel gebroken is of jouw remblokken versleten zijn. Met deze stappen installeer jij die dingen zelf.

Stel een vraag of reageer
  • Kosten€ 10
  • Tijdsduur30 minuten
  • Personen1
  • Bekeken3328
  • Favorieten0
  • MoeilijkheidMakkelijk
Delen:

Stap 1

Check even of de cantilever kabelsplitser nog intact is en de remblokken versleten zijn, zoals op deze foto.

Stap 2

Draai de stelschroef bij de remgreep los en kijk goed hoe de kabel aan de remgreep is bevestigd. Verwijder daarna de kapotte kabel.

Stap 3

Knip de niet-passende nippel van de blauwe kabel af. Voer de nieuwe kabel eerst door de handgreep en zorg dat hij goed vast zit. Druppel daarna olie door de oude buitenkabel, dan glijdt de nieuwe binnenkabel er zó in. Draai daarna de stelschroef bij de remgreep weer vast en voer de binnenkabel door het zwarte deel van de cantilever kabelsplitser.

Tip:Draai de vastzet-nippel pas aan en knip de kabel pas op maat als je er nieuwe remblokken op hebt gezet.

Stap 4

Voer de kabel dan door de vastzet-nippel van het remblok. Draai met de inbussleutel en de steeksleutel de remblokhouder los. Trek daarna het stangetje van het remblok uit de houder en plaats het nieuwe remblok. Doe hetzelfde aan de andere kant. Plaats daarna de nippel in de gleuf van de kabelhouder en richt de remblokken zó dat ze goed tegen de vel

Stap 5

Controleer even of de fiets goed remt en stel de remwerking zo nodig bij met de stelschroef aan de remgreep. Knip daarna het overtollige stuk kabel af en plaats eventueel een hulsje op het uiteinde, dan voorkom je rafeling.

87 out of 100 based on 24

Populaire klusgidsen met handleiding