Brievenbus tochtklep plaatsen

Deze klusgids bestaat uit 6 stappen

Stel je voor: het tocht in je huis, maar alle ramen en deuren zijn dicht. De tocht komt van… de brievenbus. Soms mist een brievenbus een tochtklep, bijvoorbeeld als je hem net verbreed hebt. De tochtklep isoleert het huis en, ook niet onbelangrijk, zorgt ervoor dat pottenkijkers niks kunnen zien.

Stel een vraag of reageer
  • Kosten€ 7
  • Tijdsduur40 minuten
  • Personen1
  • Bekeken3516
  • Favorieten0
  • MoeilijkheidMakkelijk
Delen:

Stap 1

Heb je de brievenbus net verbreed of vervangen, zaag het uiteinde van de schroeven dan nog niet af! Hier zetten we ook het afwerklijstje van de tochtklep mee vast. Koop bij de bouwmarkt een mooi afgewerkt houten latje. Daarmee kan je een lijstje maken.

Stap 2

Neem de maat van de brievenbus en zaag de vier benodigde delen voor de lijst van het lijstlatje in een hoek van 45°. Het is handig om hiervoor een verstekbak te gebruiken.

Tip:Gebruik hiervoor een fijngetande zaag of een ijzerzaag.

Stap 3

Leg de gezaagde latjes op een vlakke ondergrond en check of de hoeken mooi in elkaar vallen. Gebruik een winkelhaak om te controleren of de buitenhoeken wel 90° is. Plak de hoeken aan elkaar met houtlijm.

Tip:Leg voordat je gaat lijmen een papiertje onder de houtjes, dan blijven ze niet aan de ondergrond plakken.

Stap 4

Pas de tochtklep, het borsteltje, op de lijst of de deur af en boor de gaatjes vast voor. Hou wel even rekening met de schroeven van de brievenbusklep!

Tip:Gebruik voor het voorboren een boor die net wat kleiner is dan de schroef.

Stap 5

Bevestig de afwerklijst met twee kleine schroeven rond de briefopening. De lange schroeven van de briefklep kunnen nu worden aangedraaid. Je kan de lijst eventueel op kleur brengen met de rest van de deur.

Stap 6

Nu kan je de metalen tochtklep op de lijst plaatsen. Soms moet je de schroeven wat laten verzinken om hem te laten passen. Vijl zo nodig ook wat van de plastic binnenkant van de tochtklep.

87 out of 100 based on 24

Populaire klusgidsen met handleiding