Brievenbus vergroten of vernieuwen

Deze klusgids bestaat uit 6 stappen

Als je in een oud huis woont, kan het zo zijn dat de brievenbus kleiner is dan de standaard maat van deze tijd. Moderne brievenbussen hebben een afmeting van 270 mm bij 45 mm. Jij wil natuurlijk zoveel mogelijk post via de gleuf kunnen ontvangen, zodat je niet afhankelijk bent van de pakketbezorger. Gelukkig kan je heel gemakkelijk zélf de brievenbus vergroten.

Stel een vraag of reageer
  • Kosten€ 10
  • Tijdsduur1 uur
  • Personen1
  • Bekeken7758
  • Favorieten0
  • MoeilijkheidGemiddeld
Delen:

Stap 1

De brievenbus zit aan de woningkant van de deur vast met moeren of schroeven. Draai deze los en verwijder de oude klep.

Stap 2

Teken de maten van de nieuwe klep nauwkeurig af op de deur of op een extra plankje. Dat plankje heb je nodig als de deur niet dik genoeg is voor de nieuwe klep. Boor gaten in de hoeken van de afgetekende rechthoek. Gebruik zo nodig een gatenzaag.

Tip:Klem altijd een stukje hout onder het te doorboren stuk. Zo voorkom je beschadiging van de ondergrond.

Stap 3

Gebruik een decoupeerzaag om het afgetekende stuk helemaal uit te zagen. De deur is meestal zo’n drie centimeter dik, dus zorg ervoor dat het zaagje lang genoeg is! Bewerk de opening daarna met een rasp of met een vijl.

Tip:Plak plakband aan de binnenkant om rafelen te voorkomen.

Stap 4

Boor vast de gaten voor de schroeven van de briefklep in de deur en in het plankje.

Stap 5

Gebruik je een plank, bevestig deze dan op de deur met lijm. Je hoeft geen schroeven te gebruiken, aangezien de schroeven van de klep al door het plankje en de deur gaan. Werk de plank af met schuurpapier en beits.

Stap 6

Steek de schroeven door de daarvoor bedoelde gaten en draai ze lichtjes aan. Hangt alles recht? Dan kan je ze strak vastdraaien. Te lange schroeven kan je met een ijzerzaag verkorten en gladvijlen.

Tip:Het is handig om aan de binnenzijde een tochtklep te plaatsen. Gebruik je het plankje als verdikking, dan kan je dezelfde schroeven gebruiken.

87 out of 100 based on 24

Populaire klusgidsen met handleiding