Mengkraan of douchekraan vervangen en monteren

Deze klusgids bestaat uit 6 stappen

Na verloop van tijd kan de mengkraan in de douche gaan lekken. Dat zorgt soms voor oranje strepen onder de kraan, of een laagje kalk. Met deze stappen vervang je met gemak de oude mengkraan met een nieuwe!

Stel een vraag of reageer
  • Kosten€ 100
  • Tijdsduur1 uur
  • Personen1
  • Bekeken4177
  • Favorieten0
  • MoeilijkheidGemiddeld
Delen:

Stap 1

Meet op wat de juiste maat mengkraan is en koop met die informatie de juiste kraan. Meestal krijg je daar een pakkingsringetje bij, maar controleer voor de zekerheid of dit het geval is.

Stap 2

Sluit de hoofdkraan in de waterput af.

Stap 3

Laat de waterleiding goed leeglopen en verwijder de oude mengkraan met een steeksleutel of een bahco.

Tip:Zit de kraan te goed vast, smeer er dan wat azijn op en laat het inweken.

Stap 4

Laat de S-koppeling zitten als hij mooi horizontaal in de muur zit! Is dit niet het geval, vervang de S-koppeling dan. Gebruik water fitting tape voor een goede afsluiting.

Tip:Draai de tape minimaal vier keer rond de schroefdraad, met de draairichting van de schroef mee. Scheur de tape dan af en druk het in de schroefdraad.

Stap 5

Plaats eerst de rozetten en draai ze handmatig aan.

Stap 6

Plaats nu de pakkingsringetjes en draai de nieuwe kraan zo goed mogelijk met de hand aan. Daarna kan je de bahco of de steeksleutel gebruiken om de linkerkant en de rechterkant om en om aan te draaien. Doe de hoofdkraan weer aan en contoleer of er ergens water lekt. Lekt het, draai de mengkraan dan iets verder aan.

Tip:Gebruik een lapje om beschadiging te voorkomen.

87 out of 100 based on 24

Populaire klusgidsen met handleiding